Berättelser ur verkliga livet , del 2

Ulcerös kolit   Crohns tarmsjukdom  Malignt melanom   Diabetes 

 

Ulcerös kolit

Hennes tarm blev helt bra tack vare basallergi-kost

Annika fick diagnosen ulcerös kolit, kronisk tarminflammation 2000 .

- Resultatet av mitt första besök hos mag- och tarmspecialisterna var att jag efter koloskopin fick asacol, en anti-inflammatorisk medicin, utskriven. Asacolen gjorde att tarminflammationen genast försvann. Läkningsprocessen trycktes helt enkelt tillbaka av medicineringen. Jag bestämde mig emellertid för att ta reda på vad det egentligen var som orsakade mina tarmproblem, säger Annika.

Hon hade redan provat att ta bort laktos men blev bara knappt märkbart bättre. När hon minskade ner på mängden totala mejeriprodukter minskade problemen med vätska, diarré och stötvisa konstiga rörelser från tarmen betydligt. Däremot fortsatte blödningarna som vanligt. 72-vinbar.jpg

Annika frågade tre läkare om det inte handlade om att något i kosten skadade tarmen. Alla tre svarade att ulcerös kolit, såvitt man vet, inte har med kosten att göra. ”Många patienter säger att kosten påverkar, men det finns ingenting vad vi vet som säger att kosten påverkar” fick hon till svar.

Annika bestämde sig för att utesluta gluten. Eftersom hon åt anti-inflammatorisk medicin kunde hon inte avgöra effekten på tarmen, däremot kunde hon se att hennes andra allergisymptom blev något bättre, men inte helt bra.

2001 läste Annika boken om basallergi ”Nu räcker det” av Ursula Johnsson. När hon började äta en strikt basallergidiet försvann resten av hennes allergisymtom och tarmen läkte och blev helt bra! Mer info om "Nu räcker det" finns på sidan Böcker.

-Om jag börjar äta sådant jag är allergisk mot får jag tillbaka mina allergisymtom efter ett tag, inklusive tarminflammationen, säger Annika.

 

Annika har skrivit en lättläst och välskriven e-bok om basallergi och hennes egen historia mer utförligt. Boken finns att ladda ner från Annikas hemsida http://www.lagerhorn.com/ulceroskolit/


 

 

Crohns sjukdom

Frukt och grönt läker Jacobs "obotliga" tarmsjudom

Med en mat utan mjölk, säd och för mycket fett är han utan smärta

- Jag var 16 år när de första symtomen blev allvarliga. Jag fick diarré i en månad och fick därefter diagnosen Crohns. Innan dess hade jag i nästan 2 års tid alltid fått en feber-andedräkt när jag skulle åka hem från skolan. Kanske berodde det på emotionella problem, kanske på att jag åt mycket godis för att "ge hjärnan socker för mitt höga presterande". Dessutom hade jag svårt att äta skolmaten lika fort som mina klasskamrater, jag fick kämpa i mig för att äta upp från tallriken.

Vilken behandling fick du på sjukhuset? 800jacob1981.jpg

-På den tiden trodde man på tarmvila så jag fick i 2 veckor Kabiven (näringsdropp) och kortison. Jag blev symtomfri tills jag fick återfall rätt fort. Efter varje skov fick jag testa en ny sorts medicin och detta pågick i 2 år. Till slut fick jag leva på kortison i ett helt år för jag fick inga lugna perioder mellan skoven: Jag hade ett ständigt skov, 365 dagar per år, och inga mediciner fungerade eller gav tillräcklig hjälp förutom höga doser av kortison.

Vad gjorde du när ingen behandling hjälpte?

-Vid slutet av gymnasiet hade jag hittat en stenålderskost anpassad för att svälta candida och parasiter och fick hjälp av en kinesiolog som själv haft Ulcerös Kolit. Tack vare den kostförändringen kunde jag äntligen sluta med mediciner och vara symtomfri. Jag gymmande och gick upp 15 kg från min lägsta vikt.

-Detta gjorde att jag blev lite övermodig och trodde att jag var ”frisk” och kunde leva som vilken Svensson som helst men det som en gång gjort dig sjuk, kan göra dig sjuk igen.

-Jag började att äta skräpmat och fick tillbaka sjukdomsbesvären efter ca 1 månad igen. Detta medförde att jag hamnade på sjukhus och började medicinera. Jag flyttade till min syster i Oskarshamn och ville börja om.

-Vid den här tiden hade min far letat upp en bok på internet som han läst och skickat till mig. Boken som David Klein har skrivit, Self Healing Colitis & Chrons, gav mig nytt hopp om att ta det hela till en ny nivå, att bli läkt på grunden, riktigt djupt.

-Jag började trappa ner på medicinerna extra fort och började följa rekommendationerna från boken. Efter två veckor var jag medicinfri och kunde äntligen börja på för-läknings-dieten som bestod av utvalda frukter och grönsaksjuicer med många aja-baja och gör-si-och-så-tips. Det var inte förrän senare jag insåg hur viktiga dessa råd var, men jag följde dem blint.

-Direkt fick jag diarré, feber och blev jättesjuk. Jag hostade upp 2,5 liter slem och fyllde 2 korgar med snyt-papper på 2 veckor. Jag vattenfastade för det mesta under den tiden och började följa dieten igen när jag blev hungrig. Det tog ca 6 veckor av sömn, motion, yrsel, allmän trötthet och frustration innan mina diarréer slutade och jag fick en normal aptit med en pigghet jag säkerligen bara upplevt som barn. Det kändes som jag var frisk!

-Jag var på det viset i över en vecka och här skulle jag egentligen börjat på underhållsdieten som Klein rekommenderar för att läka ut tarmen och kroppen helt innan man kan utsätta den för tyngre mat. Men jag började smygäta min systers hemlagade mat i stora kvantiteter. Jag slutade helt med frukter och åt skräpmat igen och därmed fick jag blödningarna och diarréerna tillbaka igen.

Hur kom du på tanken att åka till en levande föda-kursgård?

-Jag var återigen frustrerad och insåg att jag är lättpåverkad och letade upp ett levande föda-center i närheten av Oskarshamn. Jag var 19 år när jag åkte till Anita Svensson i Valdemarsvik. Där kunde man bo i 12-dagar och det lät som en bra idé att träffa likasinnade för att lära sig hur man ska leva på det här sättet som var svårt och lite väl extremt för mig som ändå hade ätit lite speciellt och strikt paleolitisk kost.

-Jag har alltid haft ett läshuvud så jag var väl påläst från internet och andra böcker innan jag åkte iväg på kurs. Jag hade all teori i huvudet, men ingen praktik i händerna.

-Det var en lite annorlunda metod med Levande Föda än David Kleins rekommendationer (nästan bara frukt) så jag var lite kluven i början men litade på att kursgårdens ägare visste bättre än jag.

Var det svårt att lägga om kosten?

-Absolut, jag har alltid haft en psykisk spärr där jag lätt kan släppa på mina beslut när det gäller nya vanor, speciellt kost.

När märkte du en förbättring?

-Redan efter första 12-dagarskursen märkte jag en förbättring, huden blev lenare och jag var klarare i huvudet. Hade levt på allt möjligt skräp innan, så det var så skönt att återgå till en mjölk- och nästan sädesfri kost igen. Men det tog nog minst 4 månader innan magen hade stabiliserat sig ordentligt och jag mådde lika bra som efter de 6 intensiva veckorna på frukt.

Men så länge jag har ätit mat utan mjölk, säd och för fet mat har jag alltid varit utan smärta och det är något jag uppskattar och tackar varje dag, att leva utan daglig smärta.

-Hos Anita började jag sedan praktisera och gick även 40-dagars utbildningen och jobbade där i ca 6 månader.

Vad har läkarna sagt om det efteråt, är de intresserade?

-Väldigt svalt intresse. De har mest frågat ifall jag skulle äta ”galet” och jag har aldrig berättat att jag bara ätit frukt eller gjort något liknande extremt.

-Men det som verkligen gjort mig varm om hjärtat var en paragraf som finns hos regelboken hos läkarsamfundet som handlade om: ”[...] om patient inte blir hjälpt med traditionell medicin eller behandling kan bidrag ges för alternativ behandling.” Och jag var verkligen ett svårt fall för alla mina 6 läkare jag har haft utan att det gett något resultat.  Efter mycket önskande hos min doktor, som egentligen i första hand var hjärtdoktor, gav de mig 40-dagarskursen i Valdemarsvik.

Var det värt kostomläggningen?

-För mig var det ingen kostomläggning, det var mer en livsstilsförändring. Min gamla livsstil var destruktiv och jag fick göra om den till en konstruktiv livsstil igen. Det har aldrig varit enkelt, men var det enkelt att lära sig cykla? Nej, men det var roligt att hålla på att vingla fram och uppleva belöningen att uppleva vindarna och upplevelsen att se nya platser som man annars aldrig nått. Detta är något jag hoppas andra får uppleva lika mycket som jag och det är därför jag känner en innerlig glädje att hjälpa andra att nå de mål de har satt upp för sig själva. Det må inte vara att bli frukterian på en dag men kanske bara att sluta med kakorna eller glassen. All positiv förändring, vare sig liten eller stor, är förändring. Ta vara på den om du kan, säger Jacob.

 

 

Malignt melanom

Hon blev frisk från cancer och diabetes

genom en näringsterapi

För 30 år sen fick Beata Bishop diagnosen malignt melanom och genomgick en omfattande operation. Ett år senare hade cancern spridits till lymfsystemet. Hon fick välja mellan en svår operation med oviss utgång eller att dö inom några veckor/månader.

Beata Bishop bestämde sig för att gå sin egen väg och pröva en näringsterapi. Efter två månader på Gerson-kliniken i Mexico, följt av två års intensiv terapi hemma i London, var hon botad från cancern. Men inte bara det, begynnande artros och diabetes hade också försvunnit.

Beata Bishop skriver själv:72vitlok7338.jpg

I should have died of malignant melanoma, one of the fastest-spreading cancers, around June 1981. Today in 2010 I am healthy in the full sense of the word; not just not-ill but enjoying great well-being and energy. When my secondary cancer was diagnosed in late 1980, I was also suffering from diabetes, incipient osteo-arthritis, frequent knockout migraines and chronic dental abscesses. All those ailments have vanished; it is as if I had been granted a second youth. A large part of my right leg, Mutilated by cancer surgery, has grown back. Doctor friends assure me that such regeneration is impossible and I believe them - except that I happen to walk on that impossibility every day of my life.

Alongside my physical recovery, I have also undergone an inner transformation that has stripped away many of my fears, burdens and obsolete values, leaving me with a sense of in creased freedom and wholeness. I worry much less and laugh much more than I did in the past. But once you have travelled to the edge of death and then returned to a life more abundant, your ability to worry simply melts away.

Destroying the good bacteria leaves the yeasts free to multiply and flourish, being commonly found in infected intestines. Garlic, Pau d´Arco, caprylic acid and wormwood will kill them off if you add a no-sugar, no-alcohol, no-refined foods, no-yeasts, no-dairy diet.

Beata Bishop har skrivit en bok om hur hon överlevde tack vare näringsterapin; A Time to Heal - teaching the whole body to beat incurable cancer.

 Läs fler berättelser ur verkliga livet i del tre
http://www.frisk.n.nu/admin/editor.php?url=berattelser-ur-livet-del-3
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)