Hälsohem och kursgårdar

 

Living Food Global Center

Östergötland/Småland72-anita-svensson-3851.jpg

Living Food Global Center, i Valdemarsvik drivs av Anita Svensson som är direktutbildad av Ann Wigmore. Det är öppet hela året. 

Anita Svensson startade Levande Föda-rörelsen i Sverige 1982 och har sedan dess medverkat i åtskilliga TV- och radioprogram samt föreläst på många olika platser i Sverige.

Skeppsgården 615 92 Valdemarsvik (ungefär 20 mil söder om Stockholm)

Telefon: 0493-414 25
Fax: 0493-414 30

E-post: mail@livingfood.nu                                                   Anita Svensson
http://www.livingfood.nu/ 

 

Den som är intresserad av utbildningar till Living Food/Raw Food Chef hittar mer information på http://www.livingfood.nu/rawfood/chef.aspx

 

 

 

 

Levande Föda Kur- och Kursgård

 

Kurserna hålls i Stockholm, Småland, Skinnskatteberg och även i Kerala (Indien). 72appelkorg72.jpg

 

Ett ekologiskt hälsocenter med 14-års erfarenhet av kostomläggningar och hälsa, varav specifikt 11-år med Levande Föda/Raw food. I alla kurser ingår föreläsningar, praktiska lektioner och demonstrationer, aktiviteter, avslappning och tre levande föda/ekologiska måltider per dag.

Katrin Petersson, 0735-744 377
E-post: info@levandefoda.se

För schema och priser Levande föda kur- och kursgård:  

www.levandefoda.se/

 

 

 

  

 

Living Food Institute Sweden

Värmland

"Maten som ger dig massor av energi och stärker immunförsvaret och självläkningsförmågan"

Kursgården erbjuder vistelser inkl kost, logi, utbildning, kombinerat med utrensning, motion, yoga och aktiviteter i vacker miljö, invid skog och sjö.

0570-46 10 22

www.living-food.se

 

 

The Spa Resort

Raw food på den thailändska ön Koh Samui.

- Här känner man sig hemma direkt, säger Janet som tillsammans med sin man Johan var en vecka på The Spa Resort i februari 2010.

- Vi började varje morgon med meditation till fåglarnas kvitter. Det fanns även yoga och hypnos och mycket annat för den som var intresserad. Vi badade i havet eller i en källa i bergen med klart rent regnvatten och provade olika spabehandlingar. 

- Inte konstigt att de flesta som kommer hit gör det utan ressällskap. Den som vill får genast vänner. De flesta genomgår fasta, men det finns också medföljande som äter skaldjur, nudlar och tar sig ett glas vin. Här finns allt. Du kan välja att bo i bergen eller vid stranden. I receptionen finns datorer och böcker om hälsa och välbefinnande. Här diskuterar man med andra om olika erfarenheter.
Johan tillägger: - Spa Resort på Koh Samui var verkligen ett ställe som överträffade sig självt. Inte minst när det gällde maten. Den "levande födan" som erbjöds på menyn var helt superb. Mycket varierande och mångsidig, inte minst de fantastiska efterätterna. Att bo på Spa Resort var en härlig upplevelse och extremt prisvärd.

Det är billigt att bo och äta på The Spa Resort; drygt 2000 kr för en vecka inkl boende och alla måltider. Det som kostar mest är resan dit. Är man ute i god tid kan man få en tur och retur Stockholm-Bangkok med Qatar Airways för drygt 5000 kr.

Från The Spa Resorts hemsida:

"The Spa Resorts offer weekly raw foods preparation classes. Pick a few dishes from our menu, and our Radiance Restaurant chefs will teach you the secrets to preparing these delicious, healthy dishes. Classes generally last two hours. Take your recipes with you & stay healthy back at home."

www.thesparesorts.net/

 

 

Hippocrates Health Institute

Raw food i Florida, USA

Hippocrates, som har funnits sedan 1956, har lång erfarenhet av att hjälpa människor att lägga om sin livsstil till en hälsosam sådan. Kosten baseras på Ann Wigmores levande föda.

Det finns gratis recept på deras hemsida.

En av de två drivkrafterna bakom Hippocrates är svenska Anna Maria Gahns-Clement.

Anna från Uppsala har varit på Hippocrates tre gånger och säger:

- Det var en stor vändpunkt för mitt tillfrisknande från min reumatiska värk! Människor kommer dit från hela världen med olika sjukdomar bl a reumatism. Jag lärde mig otroligt mycket och fick ännu mer kunskap. Man lär sig hur man ska grodda, plantera, laga mat och äta levande föda på rätt sätt för att kunna bli frisk. De bedriver också ny forskning hela tiden. Jag kan varmt rekommendera deras ställe. Jag åkte tillbaka till Hippocrates i november förra året med en grupp som Tommy Axelsson hade organiserat och var där i 3 veckor för att lära mig ännu mer och bara njuta av att få vara där, äta all den underbara maten och träffa andra med liknade erfarenheter. Vi var 15 svenskar och flera norrmän som var där samtidigt. Hippocrates är ett underbart vackert ställe med mycket trevlig och kunnig personal. De har en enorm erfarenhet och har många bra olika behandlingar att erbjuda.

 

Läs mer om Annas tillfrisknande under Berättelser ur verkliga livet

 

Kort information från  Hippocrates hemsida: 72-anna-maria-clement-0662.jpg

The Clements help people radically change their health by teaching them how to trade nutrient-deficient, "dead" foods to a diet rich in antioxidants, vitamins, minerals, and plant-based proteins. The Hippocrates plan, replete with fresh sprout and vegetable juices, wheatgrass, colorful salads, nuts, seeds, and fruit, supplies the oxygen, enzymes, alkalinity, and bioelectrical charges vital to cellular and general health.

 

 

http://www.hippocratesinst.org                                           Anna Maria Clement

Bokar man genom Tommy Axelssons hälsoresor får man grupprabatt: 0346-233 40, 0733-91 62 71 tommy@halsoresa.se

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)