Berättelser ur verkliga livet

Bröstcancer   Malignt melanom   Reumatism   Ledinflammation   Allergi  Astma  Autism  

 

 

Bröstcancer

Hon blev frisk mot alla odds - när hon la om sin kost

En kvinna från västsverige räddade livet på sin lillasyster som hade för långt gången bröstcancer. Hon hade åtta, nio tumörer, i bröst, lunga, lever och hjärnan. Läkarna hade gett upp hoppet och berättade att hon hade några månader kvar att lev72-rodbeta-7330.jpga, hon skulle förbereda sin begravning.

Storasystern läste allt hon kom över, (utöver vanliga medicinska studier), om hur folk gjort för att överleva mot alla odds. Det gemensamma var att överlevarna hade ställt tillrätta ph-balansen i kroppen, eftersom cancerceller vill ha en sur cellomgivning och inte kan överleva i en mer alkalisk miljö. Systrarna la därför, liksom de andra överlevarna, om kosten till att enbart bestå av råa grönsaker i massor, frukt, bär, örter och frön.

De åt enbart vad man kallar levande föda i tre månader. De drack pressade grönsaksdrinkar flera gånger om dagen. Allt för att få i sig så mycket näring som det bara var möjligt.   All tumörtillväxt avstannade, av tumörerna syns bara ärr.

Nu har det gått tjugo år (2021) och hon är fortfarande helt frisk. Man tror inte ens hon varit förkyld i sitt liv - så fräsch ser hon ut.

 

 

Bröstcancer

Professorn lade om kosten och överlevde

Den engelska professorn i geologi, Jane Plant, lyckades överleva bröstcancer trots att 72janeplant14.jpgläkarna gav henne max ett halvår. Plant hade fått tillbaka cancern fem gånger och tog till sist sig an sjukdomen som ett forskningsarbete. Hon hittade viktiga ledtrådar i "Atlas of Cancer Mortality inthe People´s Republic of China" (som hon läser på bilden).

Det resulterade i att hon la om kosten och den femte bröstcancermetastasen som satt i halsen försvann på sex veckor. Nu, 2012, har det gått 19 år och hon är fortfarande frisk. Hon äter aldrig mer produkter från komjölk eftersom de innehåller så mycket tillväxthormon IGF-I och IGF-II, som inte bara får kalvens celler att växa utan även cancercellerna.

Läs mer i hennes bok "Ditt liv i dina händer

- att förstå och förebygga bröstcancer".

Den svenska versionen finns både på vanliga bibliotek och sjukhusbibliotek.

ISBN 91-37-11840-4

Den engelska boken finns att köpa på www.adlibris.se

 

 

 

 

Hudcancer

Carina blev frisk - läkarna häpnar

Carina hade spridd hudcancer. Det började 1999 när hon var 32 år med ett födelsemärke på vaden, och fortsatte med en metastas på låret och en bakom skuldran. Den senare tumören hade nästan ”knaprat av” ett revben. Hon var så svag att hon satt i rullstol.
När läkaren sa hon hade ett år kvar att leva blev hon fly förbannad och bad att få byta till "en gladare läkare".
-Jag hade hoppet kvar - och ville behålla det också! Tar läkarna bort hoppet kan det döda vem som helst!, säger Carina som är frisk idag.

Hon och vänninan Ann började söka information på nätet hur hon skulle kunna bli bra.  

72-800-blabar.jpg-Det jag gjorde mest var att äta så mycket vitaminer och antioxidanter som möjligt, säger Carina. Med hjälp av bland annat broccoli, mixade groddade mungbönor, vitkål, solmognade äpplen och förstås massvis med bär. Men även med hjälp av olika kosttillskott som Mivototal, MSM och pau Da´rco-te. Jag tog björkaska och pH-kalk för att inte bli försurad. Jag åt en liter groddade mungbönor om dagen, mixade dem till en gröt (med lite vatten) och åt lite då och då under dagen, utan något annat i. 

På nästa röntgen, ett par månader senare, syntes inte tumörerna mer och revbenet hade börjat återbildas. Läkarna häpnade, men hade inte förklaring till varför Carina tillfrisknade så mirakulöst.


- Det gällde att tro på att jag absolut skulle bli frisk och slå dövörat till när läkarna var så negativa, säger Carina som idag driver en hälsokoströrelse med vänninan Ann som var ett avgörande stöd under sjukdomstiden.


Läs mer om Carina på deras hemsida www.immun.se  

Där finns bland annat länkar till olika artiklar som skrivits om henne.

 

 

 

Reumatism 

Tack vare konsekvent kosthållning slapp hon rullstol

- Nu kan jag springa, hoppa och dansa igen.

Annelis fick diagnosen Morbus Bechterews samt Reumatoid artrit när hon var 28 år.

Läkarna menade att det var obotligt och att hon skulle blir sittande i rullstol inom ett år. Hon hade fem barn och fick absolut inte få fler. Eftersom bröstbenet hade stelnat hade Annelis andningskapacitet minskat med 30 procent. Hon kunde bara förflytta sig med stor svårighet och med mycket smärta. Hennes man fick ta hand om både henne och de fem barnen.

Annelis resonerade att eftersom mediciner bara minskar smärtan tillfälligt - de botar inte och de förbättrar inte prognosen på sikt - ville hon välja en annan väg. 72sallad1.jpg

Genom landstinget blev hon remitterad till Living Food Global Center i Valdemarsvik, Småland, vilket var det ställe Annelis önskade komma till. Där äter gästerna enbart levande föda.

Redan efter två veckor med strikt och konsekvent mathållning kände Annelis en stor förbättring. Och efter några månader var hon återställd.

- På Living Food Global Center genomgick jag utbildning, kostomläggning och tarmrening, säger Annelis. Detta resulterade i att jag genom att tanka rätt "bensin" i kroppen nu har normal andningskapacitet, jag kan arbeta, springa, hoppa och dansa.

Efter ett år kunde läkarna inte längre diagnostisera Annelis, då var hon "för frisk, mjuk och rörlig". Och inom två år fick hon, utan komplikationer, ytterligare två barn.

Nu har det gått 16 år och Annelis håller sig fullt frisk genom att fortsätta äta levande föda.

-Kroppen är en byggmästare och när den får bra och levande byggnadsmaterial kan den bygga och kopiera friska celler och ge dej en kropp full av liv, energi och styrka, säger Annelis.

Idag jobbar Annelis med hälsofrågor och håller kurser i levande föda. www.livingpower.info

 

 

 

Ledinflammation

Anna slapp sin värk och alla sina mediciner

tack vare levande föda

Anna fick diagnosen Reaktiv Artrit när hon var hon 24 år (ledinflammation). 72-anna-lindstrom-100449.jpgHon var nyutbildad sjuksköterska och jobbade, trots den oerhörd smärtan som gjorde att hon nästan inte kunde gå. Symptomen spred sig fort till käkarna, händerna, ryggen, höfterna, knäna och fötterna.

Hon var tvungen att flytta hem till sina föräldrar för att klara sig och fick maxdosen av Voltaren. Anna blev sämre och ordinerades ett annat inflammationsdämpande medel, Salazopyrin, och höga doser kortison.  Så fort hon försökte trappa ner kortisonet fick hon stora skov. Nu blev hon sjukskriven.

-Jag fick börja med Losec, för att inte förstöra magen med alla dessa starka smärtstillande läkemedel. Jag fick flera biverkningar av Salazopyrinet, för lite vita blodkroppar, lågt blodvärde och allergiska utslag över hela kroppen, säger Anna.                                                 

- Mitt liv ändrades radikalt. Från att vara frisk och ha massor av ork och energi, till ett liv fyllt med ständig värk och orkeslöshet. Att gå med denna ständiga smärta varje dag tog väldigt hårt på mig. Jag blev ledsen och funderade på hur och varför jag hade fått alla dessa problem. Jag började förstå att jag aldrig skulle kunna bli frisk med hjälp av alla olika mediciner.

-Så här kan jag inte fortsätta, tänkte jag. Jag måste själv ta tag i min sjukdom och se till att bli frisk på naturlig  väg. Jag började söka på nätet, läste olika artiklar och lånade böcker på biblioteket. 

-Jag kom fram till att kosten har mycket stor betydelse för reumatism. Jag tog upp det med min doktor som sade att koste n hade ingen so m helst betydelse för min sjukdom. Jag kunde fortsätta att äta allt jag ville.

Läkaren sa att jag aldrig kommer att kunna bli frisk med ändrad kost och aldrig bli medicinfri, säger Anna. Jag hade en annan uppfattning. Jag sade till henne att hon inte behövde acceptera, men däremot åtminstone respektera mitt val. Hon ville inte stötta mig eller vara till någon hjälp, så jag tänkte att jag provar i alla fall.

-Min drivkraft att bli bättre var så stark. Så här kan jag inte må i resten av mitt liv. Jag tog kontroll över min sjukdom. Jag accepterade inte att jag hade en sjukdom. Sjukdomen skulle inte få förstöra mitt liv, utan jag skulle bli frisk!

Det ena ledde till det andra och Anna kom i kontakt med Levande föda-kosten. Hon åkte till tre levande föda-center; Living Food Global Center i Valdemarsvik, Levande Föda Kur och Kursgård på Väddö och Hippocrates Health Institute i Florida.

Anna hade fortfarande ont i början, men märkte att något hände och blev sakta bättre och bättre. Och efter de tre veckorna i Florida, när hon slutade med frukt, blev blodvärdena väldigt mycket bättre.

Anna har slutat med all medicin och hon har börjat träna på gym, simma och åka skidor. Anna har också börjat arbeta som sjuksköterska igen.

-Det är fantastiskt, säger Anna. Visst har det varit en lång process med mycket kämpande, men det har det varit värt! 

- Min läkare har aldrig velat tro på hur bra den levande födan är, men när hon nu ser resultatet är hon förvånad och har så smått börjat erkänna att födan måste ha haft effekt. Hon trodde aldrig att jag skulle bli medicinfri eftersom jag var så sjuk. Hon tycker att jag kämpat på bra. Det trodde jag aldrig att jag skulle får höra från henne! 

- Jag tycker att det är synd att reumatologläkarna inte har mer kunskap om kostens betydelse angående reumatism. Jag tycker att de bör upplysa patienterna om att det finns en annan väg att gå än deras farliga starka mediciner, säger Anna.

 

 

Allergi

Jonathan var allergisk mot allt - blev bra tack vare enzymer

Från tre månaders ålder var Jonathan allergisk mot så gott som allt, såväl mat som djur. Till slut var det enda han tålde att 72jonathan29.jpgäta älgkött, ris, gurka och purjolök. Familjen var förtvivlad och började själva leta efter lösningar. Lyckligtvis berättade en god vän om en föreläsning han varit på, det handlade om enzymer.

Det blev vändningen. Mamma Stina började ge sonen ett allsidigt enzymstillskott, tillsammans med mjölksyrebakterier. 

- Efter tre månader såg vi en fantastisk förbättring, eksemen la sig mer och mer och jag provade att ge honom allt fler olika matvaror – som han nu klarade av.

Det visade sig att Jonathan hade haft enzymbrist. Därför hade han inte kunnat bryta ner näringsämnena i maten.

Idag är Jonathan en glad 13 åring som har blivit intresserad av mat och kan äta allt utom mjölkprodukter och baljväxter. Speciellt nöjd är han över att kunna äta frukt och nötter.

Jonathans mamma är från början violonist och driver idag ett spa i Mälarhöjden, Stockholm. Hon har bland annat utbildat sig inom området vitaminer, mineraler, kost och hälsa.

www.malarhojdenslillaspa.se/om-oss/

 

 

Allergi, astma, autism, ledsmärtor med mera

I sista stund fattade familjen ett avgörande beslut.

De la om kosten - de blev friska

Hela familjen Mauritson var riktigt trött och hade astma, allergi, eksem, hosta, övervikt, förstoppning, springmask och ledsmärtor.

-Dessutom var vår son Bertram autistisk. Läkarna menade att vi skulle finna oss i att han var sådan och ordinerade specialpedagogik och medicin. INGEN läkare trodde att han skulle kunna bli bättre genom att ändra kosten, säger Morten Mauritson.

När det var som allra värst skulle familjen ta ställning till ifall Bertram skulle flytta till en institution för att bo där på heltid.

-Vi mäktade helt enkelt inte med situationen.

Men familjen tog sig en funderare till och tänkte att det måste finnas andra möjligheter.

-Så gick vi ut på nätet och hittade snabbt familjer, läkare och professorer som skrev att det fanns hopp! Det fanns hopp om man ändrade kost och livsstil.

Familjen 72-mjolk02.jpgMortensen tog ett avgörande beslut och slutade med socker, vitt bröd, gluten, pasta, vitt ris och mjölk. Det ena problemet efter det andra försvann.

Är ni helt friska nu? 

- Ja, vi har det jättebra allihop nu, säger Morten Mauritson. Bertram går i en vanlig skola, spelar piano, har vänner och uppför sig mer eller mindre normalt. Vi har inte några gamla symptom kvar, vi tar aldrig medicin och min fru Ninka och jag har tillsammans gått ner 50 kilo. Så nu är livet fantastiskt!

 

Ninka-Bernadette Mauritson har skrivit en bok till hjälp för andra som vill förbättra sina liv: ”Kärnfrisk familj – så gör du! Livsstil utan socker, stress och kemikalier förändrar din vardag för alltid”. Läs mer om den på sidan "Böcker/books".

Nu finns en svensk hemsida att läsa mer på: www.karnfriskfamilj.se

Två hemsidor som hjälpte familjen på rätt spår: www.varvei.no  www.defeatautismnow.com

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)